Jeśli lubicie wypieki bezowe, to spróbujcie tej pavlovej. Słodki torcik do tego masa z bitej śmietany a a przełamanie słodkości kiwi. Połączenie dla mnie idealne.
Składniki:
- 4 białka
- 200 g cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
oraz
- 250 ml śmietany kremówki
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 sztuki kiwi
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno a następnie stopniowo dodajemy cukier. Miksujemy aż cukier się rozpuści całkowicie. Następnie dodajemy mąkę oraz ocet i delikatnie mieszamy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy kształtując okrąg masę białkową. Pavlovą wkładamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 120 C, następnie zmniejszamy do 100 C i suszymy przez 2 - 3 godziny. Gdy beza się studzi ubijamy na sztywno kremówkę z cukrem pudrem. Wykładamy ją na przestudzoną bezę a na wierzch kładziemy kawałeczki obranych i pokrojonych kiwi.
Komentarze
Prześlij komentarz