Przepis na to ciacho bez pieczenia znalazłam na instagramie u jednej z dziewczyn (mamanasiłowni) Wyglądał mega apetycznie, więc postanowiłam go przetestować i dodać do niego naszych świeżych malinek.
Składniki:
spód
- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka daktyli
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki wiórków kokosowych
masa
- 400 g jogurtu naturalnego
- 2 serki wiejskie
- 70 g wiórków kokosowych
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżeczki żelatyny
oraz
maliny
Przygotowanie:
Na początku zabieramy się za przygotowanie spodu. Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na godzinę a następnie wylewamy wodę. Do daktyli dodajemy resztę składników potrzebnych do przygotowania spodu i całość blendujemy na gładką masę. Masą wykładamy dno tortownicy lub formy na tartę. Spód gotowy, więc możemy przygotować masę. Jogurt z serkami, miodem i wiórkami blendujemy na gładka masę. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody a następnie dodajemy ja do masy serowej. Mieszamy całość. Na wcześniej przygotowany spód wykładamy świeże maliny a na maliny przelewamy masę serową. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin aż masa stężeje.
Źródło: instagram mamanasiłowni
Komentarze
Prześlij komentarz