Jeśli jeszcze szukacie pomysłu na szybki deser a zarazem dekorację świątecznego stołu to te kokosowe gniazdka będą tu idealne.
Składniki:
- 2 białka
- 1 łyżka cukru pudru
- 200 g wiórek kokosowych
oraz
- tabliczka czekolady deserowej
- 1 łyżka śmietany kremówki
- kolorowe jajka
Przygotowanie:
Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy już masę łyżką. Foremki na muffinki lub na babeczki wylepiamy masą, tak by środek można było potem napełnić nadzieniem. Gniazdka pieczemy w 180 C przez około 25 minut. Czekoladę wraz ze śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzone gniazdka napełniamy rozpuszczoną czekoladą a ich wierzch dekorujemy kolorowymi jajeczkami.
Komentarze
Prześlij komentarz