Jajka faszerowane żółtym serem

 Kolejna propozycja na świąteczny stół to pyszne jajka nadziewane żółtym serem i szczypiorkiem. 


Składniki:

- 6 jajek

- 150 g żółtego sera

- 1 pęczek szczypiorku

- 1 łyżka majonezu

- 2 łyżki jogurtu naturalnego

- 1 łyżka musztardy

- sól i pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski i rozgniatamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach a szczypiorek drobno siekamy. Do żółtek dodajemy ser, szczypiorek (odrobinę zostawiamy do dekoracji)majonez, jogurt, musztardę, sól i pieprz. Całość mieszamy i napełniamy białka. Wierzch posypujemy pozostawionym szczypiorkiem.




Komentarze