Kto wcześnie wstaje, ten zjada cieplutkie, świeżutkie racuchy z nektarynkami :)
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka maślanki
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- szczypta soli
- 1 nektarynka
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukry. Następnie wlewamy maślankę i dodajemy pokrojoną w kawałki nektarynkę. Ciasto kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka maślanki
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- szczypta soli
- 1 nektarynka
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukry. Następnie wlewamy maślankę i dodajemy pokrojoną w kawałki nektarynkę. Ciasto kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz