Słodkie, chrupiące ciasteczka, pięknie pachną i apatycznie wyglądają. Na weekendowe spotkanie będą idealne.

Składniki:
ciasto
- 500 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 120 g cukru
- 3 łyżki śmietany 18 %
- pół łyżeczki octu winnego
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 żółtko
oraz
- 1 białko
- 100 g cukru
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy i schładzamy w lodówce minimum 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Każde z nich smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem wymieszanym z wiórkami kokosowymi. Ciasta pieczemy w 180 C przez około 15 minut.
Składniki:
ciasto
- 500 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 120 g cukru
- 3 łyżki śmietany 18 %
- pół łyżeczki octu winnego
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 żółtko
oraz
- 1 białko
- 100 g cukru
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy i schładzamy w lodówce minimum 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Każde z nich smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem wymieszanym z wiórkami kokosowymi. Ciasta pieczemy w 180 C przez około 15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz