Pierogi z piernikami

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem obiadu na słodko. Pierogi nadziane są masą piernikową. Jeśli jesteście ciekawi tego połączenia smakowego, to zapraszam Was do próbowania :)

Składniki:
ciasto
- 325 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 100 ml ciepłej wody
- szczypta soli
farsz
- 100 g pierników katarzynek
- 250 g mascarpone
- 1 łyżeczka cukru pudru

Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, sól oraz wodę. Wszystkie składniki zagniatamy, następnie wałkujemy i wycinamy koła. Pierniki blendujemy na okruszki i łączymy z serkiem oraz cukrem. Na każdy kawałek ciasta nakładamy łyżeczką farsz, zlepiamy a następnie gotujemy pierogi w osolonej wodzie. Pierogi super smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

 
 

Komentarze