Kolejny przepis na bardzo smaczne i chrupiące owsiane ciasteczka, wypełnione po brzegi czekoladą i żurawiną.
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 3 kostki gorzkiej czekolady
- 2 łyżki masła
- 1/2 szklanki oleju
- 2 i 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szklanka suszonej żurawiny
- szczypta soli
Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Następnie dodajemy olej oraz cukier waniliowy. Do masy wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatki, żurawinę oraz posiekaną czekoladę Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy porcjami ciasto i formujemy małe ciasteczka. Pieczemy w 180 C około 15 minut.
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 3 kostki gorzkiej czekolady
- 2 łyżki masła
- 1/2 szklanki oleju
- 2 i 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szklanka suszonej żurawiny
- szczypta soli
Przygotowanie:
Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Następnie dodajemy olej oraz cukier waniliowy. Do masy wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatki, żurawinę oraz posiekaną czekoladę Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy porcjami ciasto i formujemy małe ciasteczka. Pieczemy w 180 C około 15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz