Nadziewane wafelki

Kolejne podejście do wafelkowego szaleństwa, bo moglibyśmy te słodkości jeść praktycznie codziennie. Ale by nam się nie znudziły, szukam ciągle nowych pomysłów. Dzisiaj wersja nadziana :)


Składniki:
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- 100 g wiórków kokosowych
- 2 łyżki kakao
- 200 g masła
- powidła śliwkowe
- biszkopty
- wafle

Przygotowanie:
Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier, wiórki i kakao. Całość zagotowujemy a następnie studzimy. Miękkie masło miksujemy z przestudzoną masą. Jeden blat wafla smarujemy powidłami, przykrywamy drugim. Przekładamy na niego połowę masy czekoladowej, na niej układamy warstwę biszkoptów a następnie druga część masy. Masę przykrywamy waflem, smarujemy go powidłem i przykrywamy kolejnym waflem. Schładzamy go w lodówce.




Komentarze

Prześlij komentarz