Przepis na te ciastka znalazłam w starym zeszycie mojej mamy. Bardzo szybko się je robi i równie szybko znikają z talerza :)
Składniki:
- 4 szklanki mąki
- 450 g masła
- 1 szklanka piwa
oraz
- ulubiona marmolada
- 1 jajko
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy, zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkowujemy, wykrawamy kwadraty i na środek kładziemy ulubioną marmoladę. Rogi kwadratów składamy do środka tak by wyszły koperty. Ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 25 minut w 200 C. Upieczone i przestudzone ciastka posypujemy cukrem pudrem.
Składniki:
- 4 szklanki mąki
- 450 g masła
- 1 szklanka piwa
oraz
- ulubiona marmolada
- 1 jajko
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy, zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkowujemy, wykrawamy kwadraty i na środek kładziemy ulubioną marmoladę. Rogi kwadratów składamy do środka tak by wyszły koperty. Ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 25 minut w 200 C. Upieczone i przestudzone ciastka posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz