czwartek, 13 kwietnia 2017

Schab nadziewany mięsem mielonym

Jeśli lubicie domową wędlinę na wielkanocnym stole to polecam Wam ten nadziewany mięsem mielonym schab :)

Składniki:
- 1 kg schabu
- 200 g mięsa mielonego
- 3 ząbki czosnku
- 2 jajka
- majeranek
- olej
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
W kawałku schabu za pomocą długiego noża robimy kieszeń. Schab smarujemy z każdej strony olejem, oprószamy solą, pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki. Mięso mielone łączymy z jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Przygotowanym farszem napełniamy schab, spinamy wykałaczkami i chowamy do rękawa do pieczenia. Schab pieczemy około 2 godzin w 160 C, przy czym po godzinie przekłuwamy rękaw.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz