piątek, 28 kwietnia 2017

Ciasteczka ryżowo - kakaowe

Skoro pogoda nas nie rozpieszcza to zróbmy to sami, tymi szybkimi czekoladowymi ciasteczkami :)


Składniki:
- 120 g wiórków kokosowych
- 120 g masła
- 1 jajko
- 60 g cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 250 g ryżu preparowanego
- 1 gorzka czekolada

Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy i studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajko ubijamy z cukrem, dodajemy przestudzone masło, kakao, cukier waniliowy, wiórki kokosowe oraz rozpuszczoną. Całość dobrze mieszamy i dodajemy ryż. Z przygotowanej masy formujemy ciasteczka i odstawiamy je na pół godziny w chłodne miejsce.

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz