piątek, 12 sierpnia 2016

Cukinia faszerowana oscypkiem

Wczoraj dostałam zapas świeżutkich oscypków, które wykorzystałam do dzisiejszego obiadu. Oscypek fajnie podkręca smak mięsa.

Składniki:
- 2 cukinie
- 2 małe oscypki
- 1 papryka
- 2 małe cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 1 łyżeczka delikatu do mięs
- 1 łyżka sosu balsamicznego
- pieprz czarny do smaku

Przygotowanie:
Cukinię myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środki. Cebulę, czosnek, paprykę oraz środek cukinii kroimy w kosteczkę. Cebulę z czosnkiem podsmażamy, dodajemy do niego mięso mielone i chwilę podsmażamy. Do przygotowanego mięsa dodajemy cukinię, paprykę oraz przyprawy. Faszerujemy cukinię a wierzch posypujemy startym oscypkiem.Pieczemy 1 godzinę w 180 C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz