czwartek, 7 lipca 2016

Nadziana kalarepa

Kalarepy zazwyczaj chrupałam na surowo, ale ta wersja też jest bardzo ciekawa a przede wszystkim smaczna :)


Składniki:
- 6 kalarep
- 200 g wątróbek drobiowych
- 1/2 szklanki bulionu
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 2 łyżki bułki tartej 
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Kalarepy obieramy i gotujemy 20 minut w osolonym wrzątku, studzimy i wydrążamy miąższ, który następnie siekamy. Wątróbki podsmażamy, studzimy i siekamy. Na oleju podsmażamy posiekane kalarepki z bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy je z pokrojoną wątróbką i ponownie doprawiamy do smaku. Kalarepki napełniamy przygotowanym farszem, zalewamy bulionem i pieczemy około 20 minut w 180 C. Powstały po upieczeniu kalarepek sos mieszamy ze śmietaną i polewamy upieczone kalarepy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz