środa, 22 czerwca 2016

Sałatka krabowa


Sałatki uwielbiam zajadać praktycznie o każdej porze roku. Niektóre przygotowywuje z majonezem lub z olejami rzepakowymi o różnych ciekawych smakach, które jeszcze bardziej podkręcają smak sałatki.



Składniki:
- 1 opakowanie paluszków krabowych
- 8 jajek
- 2 ogórki gruntowe
- 2 ogórki konserwowe
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki kaparów
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta suszonego koperku
- sól i pieprz


Przygotowanie:
Paluszki krabowe kroimy w kostkę, podobnie robimy z jajkami i ogórkami. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy koperkiem, solą, pieprzem i majonezem połączonym z jogurtem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz