piątek, 17 lipca 2015

Papryki faszerowane bundzem

 Z krótkiej wycieczki po górach zostały mi piękne wspomnienia i zapasy serków. Dzisiaj jednego z nich użyłam jako dodatek nadzienia do papryki. Pychunia :)


Składniki:
- 5 papryk
- 150 g kuskusu
- 1 kostka grzybowa
- 150 g bundzu
- 1/2 opakowania czarnych oliwek
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 pomidor
- kilka kropli maggi
- kilka kropli tabasco
- pieprz

Przygotowanie:
Kuskus zalewamy wrzątkiem i dodajemy kostkę grzybową. Kuskus mieszamy z czarnymi oliwkami, kukurydzą i drobno pokrojonym, obranym ze skórki pomidorem oraz bundzem. Całość doprawiamy maggi, tabasco oraz pieprzem. Z papryk usuwamy środki, napełniamy je przygotowaną kaszą, polewamy każdą odrobiną oliwy z oliwek i zapiekamy w  180 C przez około 40 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz