wtorek, 21 lipca 2015

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą to wspomnienie lata a zarazem dzieciństwa, gdy bawiąc się w ogrodzie babcia zawsze przynosiła mi i mojemu bratu talerz gorącej fasolki. Pychunia :)


 Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 100 g masła
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1 łyżeczka soli

Przygotowanie:
Fasolkę płuczemy, obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut. Następnie fasolkę odcedzamy. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy bułkę i chwilę podsmażamy by się przyrumieniła. Do bułki wrzucamy fasolkę i dokładnie mieszamy. Całość zestawiamy z ognia i wykładamy na talerze.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz