piątek, 29 maja 2015

Kurczak po chińsku

Naszła Nas ochota na danie inspirowane kuchnią chińską i oto jego rezultaty :)


 Składniki:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 ząbek czosnku
- 1/3 puszki kukurydzy
- garść kaparów
- 2 woreczki ryżu
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 3 łyżki sosu balsamicznego
- 3 łyżki sosu sojowego
- kilka kropli magii
- szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy w paski i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Do podsmażonego kurczaka dodajemy pokrojoną w plasterki paprykę, drobno posiekany czosnek, kukurydzę oraz kapary. Składniki polewamy miodem, sosami, magii oraz solą i pieprzem, wszystko razem smażymy około 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, przekładamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem z mięsem i warzywami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz