poniedziałek, 4 maja 2015

Karkówka z jabłkiem

Majówka już za nami, więc pora wrócić do pracy. A w pracy nie ma nic lepszego jak kanapka z własnoręcznie przygotowaną wędliną taką jak ta :)


 Składniki:
- 1 kg karkówki
- 4 ząbki czosnku
- 1 duże jabłko
- 1 średnia cebula
- 4 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
- sól
- pieprz
- oliwa
- zioła prowansalskie

Przygotowanie:
Mięso nacieramy solą. Czosnek i cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Jabłko obieramy i kroimy w cząstki. Mięso nakłuwamy w kilku miejscach i wkładamy w nie plasterki czosnku. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Obkładamy je plasterkami cebuli, cząstkami jabłka, liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Karkówkę pieczemy w 200 C przez około 45 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz