Ciasteczka kisielowe

Kolorowe, kruche a nawet bym powiedziała lekko sypkie ciasteczka kisielowe przełożone ulubionym dżemem stanowią idealny dodatek do popołudniowej kawki :)


 Składniki:
- 250 g masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka skórki cytrynowej
- 3 kisiele truskawkowe bez cukru
- 20 łyżek mąki pszennej
- ulubiony dżem (ja użyłam pomarańczowego)

Przygotowanie:
Margarynę ucieramy z cukrami, dodajemy kisiel, mąkę oraz skórkę cytrynową. Całość zagniatamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Z ciasta formujemy kulki, lekko je spłaszczamy i pieczemy około 20 minut w 180 C. Przestudzone ciasteczka smarujemy dżemem i sklejamy.



Komentarze