piątek, 23 stycznia 2015

Sałatka z makrelą wędzoną

Makrela wędzona jest częstym gościem w moim domu, ale zazwyczaj prosto ze sklepu ląduje do żołądka :) Jednak tym razem postanowiłam spróbować użyć jej jako dodatek do sałatki i powiem, że fajnie spełniła się w tej nowej funkcji :)


 Składniki:
- 1 średniej wielkości wędzona makrela
- 4 duże ziemniaki
- 3 ogórki konserwowe
- 2 jajka
- 2 łyżeczki kaparów
- sól, pieprz
- majonez

Przygotowanie:
Ziemniaki oraz jajka gotujemy. Po wystudzeniu kroimy je w kostkę. Ogórki obieramy i również kroimy je w kostkę. Makrelę rozdrabniamy i łączymy z pozostałymi składnikami. Dodajemy do nich kapary i majonez a doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz