wtorek, 30 grudnia 2014

Ślimaczki z łososiem

Dopiero co skończyliśmy wyjadać zapasy świąteczne a już pora na przygotowania sylwestrowe. Ja lubię takie szybkie przekąski, które są idealnie sprawdzają się na wieczór z przyjaciółmi.


 Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g wędzonego łososia
- 100 g sera żółtego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka oregano

Przygotowanie:
Łososia kroimy w cienkie plastry a ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy koncentratem pomidorowym i posypujemy oregano. Następnie układamy pokrojonego łososia i posypujemy żółtym serem. Ciasto zwijamy w roladę a następnie kroimy kawałeczki. Pieczemy je w 180 C przez około 50 minut (aż się zarumienią)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz