Babeczki z kremem orzechowym

Małe babeczki wypełnione orzechowym kremem to moja propozycja na umilenie świątecznego czasu a także fajna jadalna dekoracja stołu :)


 Składniki:
babeczki
- 250 g mąki pszennej
- 125 g masła
- 100 g śmietany 30 %
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 żółtko
- skórka otarta z 1 cytryny
masa
- 100 g zmielonych orzechów włoskich
- 3 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki śmietany 30 %

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na babeczki połączyć, następnie zagnieść ciasto, uformować kulę i odstawić je do lodówki na co najmniej 30 minut. Orzechy, cukier i śmietanę łączymy tak by powstała gęsta masa. Schłodzonym ciastem wylepiamy foremki na babeczki i wypełniamy je przygotowaną masą. Pieczemy je w 200 C na rumiany kolor przez około 25 minut.


Komentarze