czwartek, 9 października 2014

Muffinki z czekoladowym budyniem

Domowe, mięciutkie muffinki wypełnione po brzegi budyniem to mała alternatywa dla tradycyjnego ciasta z masą :)


Składniki:
- 4 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru kryształu
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 szklanka jogurtu naturalnego
- 4 jajka
- 1 szklanka oleju
- 1 budyń czekoladowy i 1 budyń śmietankowy

Przygotowanie:
Budynie gotujemy w połowie ilości mleka podanej na opakowaniu i studzimy. W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki a w drugiej wszystkie mokre. Do mieszanki suchej przelewamy mieszankę mokrą i wszystko mieszamy łyżką. Do każdej foremki na muffinki wkładamy łyżkę ciasta, następnie łyżkę budyniu a wszystko przykrywamy ponownie ciastem. Pieczemy w 180 C przez około 20 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz