niedziela, 29 czerwca 2014

Meksykańska zupa

Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa, w sam raz na dzisiejszą niepogodę.


 Składniki:
- 4 podudzia
- 2 litry wody
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka groszku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1/2 suszonej papryczki chili
- 1 łyżka masła
- przyprawy: sól, pieprz i szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie:
Podudzia gotujemy a następnie obieramy. Mięso wrzucamy do wcześniej powstałego wywaru, dodajemy do niego kukurydzę, groszek, fasolę, drobno pokrojoną papryczkę i doprawiamy koncentratem pomidorowym, masłem oraz przyprawami. Poziom ostrości regulujemy według własnego uznania i wówczas możemy zmniejszyć bądź zwiększyć ilość dodanej papryczki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz