piątek, 2 maja 2014

Sałatka z kiełkami fasoli mung

W moich domowych zapasach znalazłam ostatnio puszkę z kiełkami fasoli mung początkowo myślałam żeby wykorzystać je do obiadu ale ostatecznie została głównym składnikiem mojej sałatki.


 Składniki:
- 1 puszka groszku konserwowego
- 30 dag szynki konserwowej
- 1 puszka kiełków fasoli mung
- 4 ogórki konserwowe
- 5 jajek
- 1 puszka kukurydzy
- 2 opakowania makaronu ryżowego
- majonez
- przyprawy: sól, pieprz, curry

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo,studzimy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę razem z szynką konserwową. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i łączymy z pokrojonymi składnikami, następnie dodajemy groszek, kukurydzę oraz kiełki. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą curry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz