niedziela, 6 kwietnia 2014

Pikantna gorąca czekolada

Pogoda nas dzisiaj nie rozpieszcza stąd moja ochota na kubek gorącej i rozgrzewającej czekolady :)


Składniki:
- 1 sztuka papryczki chili
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 litr mleka
- 3 łyżeczki cukru pudru
- 1/2 szklanki śmietany kremówki

Przygotowanie:
Mleko zagotowujemy, wrzucamy do niego połamaną tabliczkę czekolady i podgrzewamy aż się całkowicie rozpuści. Chili rozcinamy, usuwamy pestki, drobno kroimy, dodajemy do mleka z czekoladą i jeszcze chwilę podgrzewamy. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Gorącą czekoladę przelewamy do szklanek i dekorujemy ubitą śmietaną oraz kawałeczkiem papryczki chili.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz