czwartek, 20 marca 2014

Torcik na białkach

Gdy z różnych wypieków zostają mi białka pakuje je do woreczków po dwa i zamrażam. Ostatnio gdy zajrzałam do zamrażarki lekko się przeraziłam, bo zobaczyłam mnóstwo małych woreczków, z których zrobiłam miękki i delikatny w smaku torcik.


 Składniki:
- 10 białek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki kakao
- 1 pomarańcza (skórka otarta)

Przygotowanie:
Białka ubijamy z cukrem na sztywno i powoli dodajemy mąkę oraz skórkę otartą z pomarańczy. Połowę masy przelewamy do formy a do drugiej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Masę kakaową przelewamy na białą i pieczemy w 180 C przez około 45 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz