niedziela, 16 marca 2014

Ekstrakt pomarańczowy i cytrynowy

Po ekstrakcie waniliowym przyszła pora na ekstrakty pomarańczowe i cytrynowe. Przygotowanie bardzo proste i szybkie a aromat jest na tyle intensywny, że już nie ma szans na powrót do tych kupnych :)


 Składniki:
- 2 pomarańcze
- 2 cytryny
- 2 szklanki wódki

Przygotowanie:
Pomarańcze i cytryny sparzamy i obieramy z nich skórki. Skórki przesypujemy do słoiczków i każdą zalewamy 1 szklanką wódki. Szczelnie zamykamy i odstawiamy co najmniej na miesiąc.
 

2 komentarze:

  1. Po m-cu skórki wyjmuję i dodaję święże :o))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje za podpowiedź, zastanawiałam się właśnie jak przedłużyć trwałość ekstraktu. Pozdrawiam :)

      Usuń