Serduszka z niespodzianką

Mój pomysł na walentynki to podwójna porcja czekolady. Rozpływająca się w ustach czekoladowa muffinka, z której po ugryzieniu wypływa nadzienie z białej czekolady. Jeśli nadzienie zastygnie, muffinke wkładamy na pół minutki do mikrofalówki i nadzienie znowu ma konsystencję płynną :)


 Składniki:
- 250 g mąki
- 100 g cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżki kakao
- 300 ml kefiru
- 1 jajko
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 100 g masła
- 1 tabliczka białej czekolady

Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, proszek, sodę oraz kakao.          W drugiej misce mieszamy mokre składniki: kefir, jajko oraz wcześniej roztopioną w kąpieli wodnej i przestudzoną czekoladę z masłem. Suche składniki wsypujemy do mokrych i mieszamy łyżką do połączenia się masy, ale tak by było grudkowate. Formy na muffinki napełniamy masą i w środek każdej wkładamy kostkę białej czekolady. Pieczemy w 180 C przez 25 minut.







Komentarze