Na ten przepis natknęłam się niedawno i odrazu nabrałam smaka na to, by wypróbować te ciasteczka :)
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 1 kostka margaryny
- 1 cukier waniliowy
- 1 słoiczek marmolady
Przygotowanie:
Składniki siekamy, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkowujemy (jeśli się uda to na kształt prostokąta). Na kraj ciasta nakładamy pasek marmolady. Kawałek z marmoladą składamy dwa razy, odcinamy od reszty ciasta i porcjujemy na w miarę równe kawałki, które delikatnie nacinamy. Układamy je na blasze formując półksiężyce. Pieczemy w 180 C przez 30 minut na złoty kolor.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 1 kostka margaryny
- 1 cukier waniliowy
- 1 słoiczek marmolady
Przygotowanie:
Składniki siekamy, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkowujemy (jeśli się uda to na kształt prostokąta). Na kraj ciasta nakładamy pasek marmolady. Kawałek z marmoladą składamy dwa razy, odcinamy od reszty ciasta i porcjujemy na w miarę równe kawałki, które delikatnie nacinamy. Układamy je na blasze formując półksiężyce. Pieczemy w 180 C przez 30 minut na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz