Domową galaretkę robiłam pierwszy raz i powiem szczerze jej smak jest zdecydowanie bardziej wyrazisty niż tej z torebki a przygotowanie bardzo łatwe :)
Składniki:
- 4 pomarańcze
- 1,5 łyżki żelatyny
- 1 łyżka cukru
- połowa tabliczki czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Wyciskamy sok z pomarańczy, wrzucamy cukier (ja dałam niewiele cukru ponieważ moje pomarańcze były słodkie) i podgrzewamy aż się rozpuści. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do soku pomarańczowego. Galaretkę przelewamy do foremek (ja użyłam sylikonowych foremek na muffinki ) i odstawiamy do zastygnięcia. Jak galaretki zastygną wyciągamy je z foremek i polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Składniki:
- 4 pomarańcze
- 1,5 łyżki żelatyny
- 1 łyżka cukru
- połowa tabliczki czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Wyciskamy sok z pomarańczy, wrzucamy cukier (ja dałam niewiele cukru ponieważ moje pomarańcze były słodkie) i podgrzewamy aż się rozpuści. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do soku pomarańczowego. Galaretkę przelewamy do foremek (ja użyłam sylikonowych foremek na muffinki ) i odstawiamy do zastygnięcia. Jak galaretki zastygną wyciągamy je z foremek i polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz