piątek, 29 listopada 2013

Sałatka z fasolki szparagowej

Udało mi się dostać wczoraj świeżutką zieloną fasolkę, stąd też dzisiejsza propozycja sałatkowa :)






Składniki:
- 150 g fasolki zielonej
- 1 czerwona papryka
- 100 g sera żółtego
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 6 łyżek oliwy
- 4 jajka
- sól, pieprz
- pęczek natki pietruszki

Przygotowanie:
Fasolkę gotujemy 10 minut i kroimy w kawałki. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę, podobnie paprykę i ser żółty. Przygotowujemy sos z oliwy, octu i musztardy. Pokrojone składniki polewamy sosem, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokrojoną pietruszką i dokładnie wszystko mieszamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz