Pomysł na sobotnią kolację z mojego ulubionego brokuła.
Składniki:
- 1 brokuł
- 1 puszka kukurydzy
- 4 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- ser feta
- 10 dkg ziaren słonecznika
Przygotowanie:
Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy wystygnie kroimy w średniej wielkości kosteczkę i przekładamy do miski. Na brokuła przesypujemy odsączoną kukurydzę. Następną warstwą jest sos przygotowany z 4 łyżek majonezu i dwóch ząbków czosnku pokrojonych w kosteczkę. Ser feta kroimy w kosteczkę i wykładamy na sos a na sam wierzch ziarna słonecznika podprażone chwilkę na suchej patelni.
POLECAM
Składniki:
- 1 brokuł
- 1 puszka kukurydzy
- 4 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- ser feta
- 10 dkg ziaren słonecznika
Przygotowanie:
Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy wystygnie kroimy w średniej wielkości kosteczkę i przekładamy do miski. Na brokuła przesypujemy odsączoną kukurydzę. Następną warstwą jest sos przygotowany z 4 łyżek majonezu i dwóch ząbków czosnku pokrojonych w kosteczkę. Ser feta kroimy w kosteczkę i wykładamy na sos a na sam wierzch ziarna słonecznika podprażone chwilkę na suchej patelni.
POLECAM
Komentarze
Prześlij komentarz