czwartek, 28 listopada 2013

Leczo z cukini

Proste, szybkie, smaczne i tanie :)






Składniki:
- 2 laski kiełbasy cienkiej
- 2 papryki zielone
- 2 papryki żółte
- 2 papryki czerwone (ilość papryki czerwonej zawsze uzależniam od ceny teraz już spokojnie możemy ją kupić po 5 zł za kilogram ale jak zaczynałam zbiory cukinii była po 18 zł)
- 1/2 koncentratu pomidorowego
- 5 pomidorów
- 8 średnich cukinii
- 4 cebule

Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju. Jak się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz cukinię (też pokrojoną w kosteczkę). Chwilę smażymy na małym ogniu a następnie dodajemy pokrojone papryki i pomidory. Na małym ogniu gotujemy aż wszystkie składniki zmiękną. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy pieprz, sól, paprykę słodką i ostrą oraz koncentrat pomidorowy do smaku. Zagotowujemy i gotowe.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz